Nu öppnar vi två banor med ordinarie bansträckning och en bana som en specialare!

Äntligen är det dags för populära Kungsängen Queens, Lindö Dal och Waxholms 18-hålsbanan att öppna för säsongen. Dessa banor har dock drabbats hårt av den långa och kalla vintern. Det har inneburit att öppningen har fått vänta tills växtligheten i marken kom igång som den gjort under de senaste veckorna.

Nu har vi fått klartecken från våra banchefer att banorna är redo och vi kan äntligen öppna dem för våra medlemmar och gäster på torsdag i nästa vecka.

Bokningen öppnar på tisdag (10/5) kl. 09.00 och du bokar som vanligt dina starttider via vår hemsida https://golfstar.se/spela/  eller direkt i Sweetspot-appen.

När det gäller Waxholms 18-hålsbana, så har vi sedan i höstas hållit på med en omfattande ombyggnation av flera hål på ”baknian”. Så sent som i tisdags kom 4.000 m² efterlängtat, färdigt gräs som nu är utrullat på nedanstående hål.

Nedan kan du läsa mer om vilka arbeten som gjorts ute på banan:
✅ Hål 9: Vänstra fairwaybunkern har gjorts om till en gräsbunker.
✅ Hål 10: Greenbunkern har blivit en gräsbunker.
✅ Hål 11: Gul och vit tee är nylagd.
✅ Hål 12: Ny dränering. Flertalet fairwaybunkrar är byggda, samt nya bunkrar vid greenområdet är anlagda.
✅ Hål 13: Fairwaybunkrarna har blivit gräsbunkrar och en ny sandbunker är byggd. Nya greenbunkrar är byggda på höger sida. Bunkrarna till vänster om greenen är borttagna och har ersatts av ett snyggt foregreenområde. Även kullen bakom greenen är borttagen så greenen uppfattas som en ”infinity-green”.

I och med dessa arbeten så kommer Waxholms 18-hålsbana att endast öppna med 12 hål till en början innan gräset har etablerat sig i marken. Bansträckningen från öppningsdagen kommer vara hål 1-9 + 16-18.

Kungsängen Queens (Öppnar på torsdag 12/5):
Receptionen: Kl. 08.00 – 18.00 vardagar och kl. 07.00 – 18.00 helger.
Shopen: Bollar, peggar, lite kläder samma öppettider som repan.
Rangen: Kl. 08.00 – 18.00 vardagar, kl. 07.00 – 18.00 helger.
Restaurang/Café: Öppet kl. 08.00 – 18.00. I början av säsongen serverar restaurangen Dagens Lunch + caféutbud på vardagarna och caféutbud på helgerna. Ingen kioskbil finns ute efter 9 hål, handla med kioskvaror i restaurangen innan ni går ut.
Banan och övningsområden: Ordinarie greener. Utslagsmattor på hål 3, 5, 11, 12, 17, 18. Det kan tillkomma fler mattor, Kungsängens reception har uppdaterad information. Vagnar och golfbilar är tillåtna.

Lindö Dal (Öppnar på torsdag 12/5):
Receptionen: 08.00 – 18.00 både vardagar och helger.
Shopen: Välfylld shop med bollar, kläder, klubbor, bagar etc.
Rangen: Öppen dygnet runt.
Restaurang/Café: Restaurangen stängd. Receptionen säljer kaffe, kanelbullar, läsk etc.
Banan och övningsområden: Tyvärr har en del greener tagit stryk under vintern. Dessa greener är sköra och veka för tillfället, men gräset håller på att sig och kommer stärkas under de kommande veckorna. Visa hänsyn och ta hand om de greenerna på bästa sätt så återhämtar de sig så fort som möjligt. Extra viktigt att alla spelare lagar nedslagsmärken på banans alla greener. Ordinarie tees på alla 18 hål. Vagnar och golfbilar är tillåtna.

Waxholms 18-hålsbana
(Öppnar på torsdag 12/5):
Receptionen: Mån – Fre kl. 08.00 – 18.00 och Lör – Sön kl. 07.00 – 17.00
Shopen: Mindre sortiment av kläder, basutbud av bollar, peggar, handskar etc.
Rangen: Kl. 07.00 – 20.00. På rangen finns nya mattor, nya avståndsmarkeringar samt uppfräschade bollmagasin.
Restaurang/Café: Mån – Fre kl. 08.00 – 18.00 och Lör – Sön 08.00 – 18.00. Restaurangen serverar lunch med full matsedel mellan kl. 11.00 – 15.00. Utöver det serveras kaffe och kioskvaror.
Banan och övningsområden: Ordinarie greener på alla 12 hål. Utslagsmattor på alla korthål. Efter den tuffa vintern så finns det vinterskador p.g.a is, kyla och vind på vissa ställen på banan. Både vagnar och golfbilar är tillåtna.

Hjälp oss att vårda banorna under hela säsongen. Se till att ha greenlagare med ut på din runda och var noga med att laga dina nedslagsmärken samt lägga tillbaka uppslagen torv. Stort tack på förhand!

Håll utkik på respektive anläggnings Facebooksida för löpande information och banstatus.

Varmt välkomna!